Affären Svalsjö - med butik, mekaniskt kabinett, café, butik

 

Affären i Svalsjö med butik, café och konsthantverk

Affären Svalsjö från 1895 ligger mellan Kisa och Malexander i vackra Kinda i södra Östergötland och gränsar till sköna Sommenbygd . Sommartid är Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett ett trevligt utflyktsmål i regionen.
Affären är i orginalskick med vissa moderniteter från 1940-50 tal. Den drevs fram till 1968 och var på sin tid en välsorterad lanthandel som försåg bygdens folk med livets nödtorft och mer därtill.


I dagens butik kan du hitta exklusiva presenter eller trevliga semesterminnen. På hyllorna finns Pers trähantverk, som äpplen och semlor med lönnfack, smyckesskåp, Annas bilder, konstkort och brickor. Lokalt producerade matvaror tex marmelader, ostkakor, chilisåser och kryddblandningar. Handrejade blomkrukor, linnekoftor, mohairstrumpor, eleganta broscher med glas och plastpärlor, lanthandelhistorik, nyskrivna romaner och specerier m.m.
I vårt café serveras kravmärkt kaffe i blommande koppar och ekologiska speltbullar. Kylda drycker och Sia-glass rekomenderas varma sommardagar.


I ett angränsande rum finns Pers mekaniska kabinett, ett rum fyllt med träföremål som rör sig och spelar upp små scener då Du vevar på dem.